Zo kun jij het beste boekhoudprogramma kiezen

4 punten om boekhoudprogramma's op te vergelijken
4 punten om boekhoudprogramma's op te vergelijken
20 april 2022 3 minuten 0 reacties

Zo kun je boekhoudprogramma's vergelijken

Een boekhoudprogramma kiezen? Dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Want door het aanbod van tientallen programma's is het een stuk lastiger om te bepalen wat voor jou de beste optie is. De een is nog uitgebreider dan de ander, terwijl de ander weer laag is geprijsd. Maar wat is nu de beste keuze voor jouw bedrijf? Hier vind je 4 punten waarop je boekhoudprogramma's kunt vergelijken. Zo ben je veel beter in staat om de beste keuze te maken.

1. Bedrijfsvorm

Het is in de eerste plaats belangrijk om te kijken naar de doelgroep of bedrijfsvormen waar een programma zich op richt. Ben je ZZP'er? Dan doe je er goed aan om te kijken naar een van de programma's die zich hierop richt. Je hebt dan vaak te maken met betaalbare en gebruiksvriendelijke programma's. Heb je een MKB onderneming? Dan zijn er ook programma's die hier perfect op aansluiten. Ze bevatten de juiste tools en functionaliteiten om het optimale uit je boekhouding te halen. Zo zijn er nog meer bedrijfsvormen waar je voor kunt kiezen.

2. Functies

In de tweede plaats is het slim om te kijken naar de functies van een boekhoudprogramma. Met andere woorden: wat kun je hier precies mee? Wat voor jou belangrijk is, is afhankelijk van jouw bedrijf en wat je nodig hebt. Wellicht wil je alleen een eenvoudig programma voor het versturen van facturen en vind je het prettig als je snel een overzicht krijgt van de resultaten en de BTW-aangifte. Er zijn tal van programma's die dit aanbieden.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor de programma's met de meer uitgebreide functionaliteiten. Kijk eens naar de pakketten die een programma aanbiedt. Je ziet vaak meteen staan waar je gebruik van kunt maken. Van eenvoudige tot uitgebreide pakketten: er is altijd iets dat aan jouw wensen voldoet.

Boekhoudprogramma's met proefperiode

Het is handig om te kiezen voor een programma die je eerst gratis kunt gebruiken. Denk aan een aanbieders als e-Boekhouden.nl en Moneybird: hier kun je eerst een proefperiode kiezen waarin je gebruik maakt van alle functionaliteiten. Dit stelt je in staat om op je gemak te ontdekken of een boekhoudprogramma bij je past.

3. Prijzen

Natuurlijk spelen de prijzen ook een grote rol en het is belangrijk om boekhoudprogramma's hierop te vergelijken. De prijzen kunnen flink van elkaar verschillen: kijk daarom goed naar wat je krijgt voor je geld. Het hoeft niet zo te zijn dat je altijd van meer functies gebruik kunt maken als je ook meer betaalt. Let ook op eventuele acties. Soms kun je de eerste maanden voor minder geld of zelfs gratis gebruik maken van een boekhoudprogramma. Bekijk de top 3 beste boekhoudprogramma's op deze website: ook de kosten zijn meegenomen in de beoordeling.

Let op: een gratis boekhoudprogramma is nooit helemaal gratis. Vaak kun je gebruik maken van beperkte functionaliteiten en kun je niet optimaal profiteren van de gemakken die een online boekhoudprogramma met zich meebrengt.

4. Gebruiksvriendelijkheid

Een boekhoudprogramma moet ook gebruiksvriendelijk zijn. Bekijk de website en ontdek of je alles gemakkelijk en snel kunt vinden. Ook is het aan te raden om reviews te lezen of om op een vergelijkingswebsite te kijken. Je kunt hierbij snel zien hoe een boekhoudprogramma scoort op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Reacties (0)

Geen reacties gevonden…

Plaats reactie