Hoe kies je het beste factuur- en boekhoudprogramma?

Factuur- en boekhoudprogramma's voor ondernemers
Factuur- en boekhoudprogramma's voor ondernemers
18 april 2022 3 minuten 0 reacties

Online boekhouden en de voordelen

Als ondernemer is het belangrijk om je boekhouding goed op orde te hebben. Je ervaart hierdoor veel meer gemak in je financiële zaken. Het bijhouden van je administratie hoeft helemaal niet veel moeite en tijd te kosten. Vooral wanneer je een van de factuur- en boekhoudprogramma's voor ondernemers kiest. Een online programma voor boekhouden brengt veel voordelen met zich mee:

  • Je hebt altijd en overal inzicht in je financiële administratie;
  • Het kost je veel minder tijd om je boekhouding bij te werken;
  • Je kiest voor veiligheid en daarnaast vinden er automatische updates plaats;
  • Het is mogelijk om andere bedrijfsprogramma's te koppelen;
  • Je richt het programma in zodat het perfect bij jouw bedrijf past;
  • De boekhouding kost je geen ruimte op je computer.

Welke factuur- en boekhoudprogramma's voor ondernemers zijn er?

Met een factuur- en boekhoudprogramma kies je voor optimaal gemak. Je facturen worden direct in de boekhouding verwerkt en automatiseer je de facturatie. Je hebt inzicht in welke facturen zijn verstuurd en geïncasseerd. Ook heb je kant-en-klare templates voor je facturen en kun je deze veel makkelijker en sneller naar je klanten sturen. Daarnaast houdt je ook de volledig boekhouding bij heb je inzicht in de financiële administratie van je onderneming. Factuur- en boekhoudprogramma's voor ondernemers zijn er genoeg, maar hoe weet je nu wat de beste optie is? Van Rompslomp tot e-Boekhouden.nl en AFAS: er zijn tientallen mogelijkheden om uit te kiezen. Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten.

Aandachtspunt 1: Kies een programma dat bij jouw bedrijf past

Of je nu een starter bent of de eigenaar van een groeiend bedrijf; het is altijd mogelijk om een programma te vinden die aan je wensen voldoet. Het is goed om te weten dat diverse online factuur- en boekhoudprogramma's zich richten op een bepaalde bedrijfsvorm. Zo kies je gemakkelijk en snel een programma dat bij jouw bedrijf past.

Aandachtspunt 2: Gratis en betaalde programma's voor facturatie

De kosten zijn natuurlijk een belangrijk punt in het maken van een keuze. Er zijn programma's die je gratis kunt gebruiken, maar vaak heb je geen toegang tot alle functionaliteiten en haal je alsnog niet het optimale uit een boekhoudprogramma. Er zijn genoeg programma's waar je tegen een maandelijks vast bedrag gebruik kunt maken van alle gemakken.

Aandachtspunt 3: Check de gebruiksvriendelijkheid

Een factuur- en boekhoudprogramma moet natuurlijk gemakkelijk in gebruik zijn. Het moet niet ingewikkeld zijn om gegevens in te vullen en inzichten te krijgen in de financiële administratie. Zorg er daarom voor dat je meerdere programma's vergelijkt en reviews leest. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Het zal met een nieuw factuur- en boekhoudprogramma altijd even wennen zijn, maar uiteindelijk ga je hier volop van profiteren.

Op deze website vind je de top 3 beste boekhoudprogramma's die momenteel beschikbaar zijn. Neem deze programma's mee in je vergelijking en ontdek welke het beste bij jou past. De zoektocht wordt op deze manier een stuk makkelijker!

Reacties (0)

Geen reacties gevonden…

Plaats reactie