Beste Boekhoudprogramma

Hieronder vind je de Beste Boekhoudprogramma in de Top 3 Boekhoudprogramma's van 28 september 2022. Elke boekhoudprogramma uit de Top 3 Boekhoudprogramma's is een goede keuze. Wij houden de Top 3 Boekhoudprogramma's altijd actueel en helpen jou bij het maken van de juiste keuze.

1. e-Boekhouden.nl

Beste keuze 2022

100% gratis voor startende ondernemers. Online boekhouden zonder boekhoudkennis doe je bij e-Boekhouden.nl. Ook hebben ze een deskundige en razendsnelle helpdesk.

 • e-Boekhouden.nl
 • Kosten: € 9,95 per maand
 • Boekhouden, Factureren en meer!
 • Koppeling met Belastingdienst
 • Koppeling met webshops

2. Informer

2e plaats

Bij Informer regel je de btw-aangifte binnen 2 minuten! Maak een foto van je bon en robots doen de rest. Ook draag je automatisch bij aan een duurzame toekomst.

 • Informer
 • Kosten: € 12 per maand
 • Boekhouden, Factureren en meer!
 • Koppeling met Belastingdienst
 • Koppeling met webshops

3. SnelStart

3e plaats

Automatiseer je administratie met de slimme boekhoudsoftware van SnelStart! Voor elke ondernemer een passend pakket. Van simpel tot zeer uitgebreid.

 • SnelStart
 • Kosten: € 10 per maand
 • Boekhouden, Factureren en meer!
 • Koppeling met Belastingdienst
 • Koppeling met webshops
Beste Boekhoudprogramma

Maak de Beste Keuze

Het kan lastig zijn om de Beste Boekhoudprogramma te vinden, daarom hebben wij de Top 3 Boekhoudprogramma's in het leven geroepen. Wij hopen dat dit jou helpt bij het maken van je keuze. Elke keuze uit de Top 3 Boekhoudprogramma's is een goede keuze.

Het beste boekhoudprogramma van dit moment vind je in de bovenstaande top 3. Hier hebben we de beste boekhoudprogramma’s verzameld, zodat het voor jou nog makkelijker is om een goede keuze te maken. We blijven altijd op de hoogte van veranderingen in programma’s en acties, zodat we jou kunnen voorzien van actuele informatie. Het kan daarom ook voorkomen dat de top 3 verandert. Dankzij een duidelijk overzicht van de beste boekhoudprogramma’s ben jij in staat een goede vergelijking te maken en kies je gegarandeerd een goed programma voor jouw boekhouding.

Het uitkiezen van een boekhoudprogramma is niet altijd even makkelijk. Het moet een duidelijk en makkelijk te gebruiken programma zijn, maar daarnaast moet je ook rekening houden met je eigen wensen en je persoonlijke situatie. Het beste boekhoudprogramma is niet standaard voor iedereen de juiste keuze. Onder andere de beschikbare functies, de kosten van een abonnement, het gebruik en de service waar je gebruik van kunt maken zijn belangrijke aandachtspunten in het maken van een keuze.

Alle genoemde zaken die hierboven staan beschreven en meer punten zijn door ons meegenomen in het opstellen van de top 3 beste boekhoudprogramma’s. De keuze voor een nieuw boekhoudprogramma is persoonlijk, maar iedereen wordt blij van een aantrekkelijke prijs en een gebruiksvriendelijk programma. Daarom ben jij door de bovenstaande top 3 in staat om een goede keuze te maken die aan je wensen voldoet. Zo ben jij in de gelegenheid om je administratie een stuk makkelijker te maken.

Een boekhoudprogramma brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats bespaar je heel veel tijd. Het kost wellicht wat tijd om het gebruik van het programma onder de knie te krijgen, maar daarna ga je veel tijd besparen. Dankzij de automatische berekeningen kost het je veel minder tijd om je boekhouding op orde te houden. Je hebt dan ook veel tijd over die je weer kunt besteden aan andere belangrijke zaken binnen je bedrijf. Een goede boekhoudsoftware zorgt daarnaast ook voor een duidelijk en snel inzicht in de cijfers van je bedrijf.

Met een boekhoudsoftware ben je ook altijd op de hoogte van nieuwe fiscale regels. Deze worden automatisch verwerkt waardoor je altijd up-to-date bent. Het doen van aangifte bij de Belastingdienst is op deze manier ook een stuk makkelijker. De beste boekhoudprogramma’s hebben daarnaast ook automatische updates en blijven daardoor goed werken. Een boekhoudprogramma gebruiken als ondernemer zorgt ervoor dat je altijd en overal toegang hebt tot actuele cijfers en informatie over je bedrijf.

Een online boekhoudprogramma is een ideale manier om de administratie van je bedrijf te ordenen. Het is dan ook vrij eenvoudig om hier gebruik van te maken. Het online boekhoudprogramma staat altijd tot je beschikking en je kunt dan ook op ieder moment van de dag inloggen via je browser. Je hebt dan meteen inzicht in de laatste cijfers. Tot de boekhouding behoren niet alleen de balans en winst- en verliesrekening, maar ook jaarverslagen en alle andere gegevens die je altijd moet vastleggen.

Gebruik maken van een boekhoudprogramma kost in het begin wat tijd. Je moet op jouw tempo kennismaken met de werking van het programma, de mogelijkheden en meer. Daarom is het belangrijk om vanaf het begin duidelijk te hebben wat je precies van een boekhoudprogramma verwacht en waarom je hier gebruik van wilt maken. Op deze manier kun je makkelijker en sneller aan de slag met een boekhoudsoftware en haal je hier ook de meeste voordeel uit omdat je het programma op een goede manier gebruikt. In de top 3 vind je de beste boekhoudprogramma’s die niet alleen makkelijk in gebruik zijn, maar die ook andere voordelen bieden.

Ieder bedrijf heeft een boekhouding: en het is dan ook prettig om gebruik te gaan maken van een boekhoudsoftware. Ook als je zzp’er bent doe je er goed aan om jouw boekhouding online bij te houden, zodat je tijd bespaart en daarnaast altijd helder inzicht hebt. Er zijn verschillende soorten boekhoudprogramma’s te vinden: veel van deze beschikbare programma’s richten zich op MKB of grotere bedrijven. Toch is het ook mogelijk om een boekhoudprogramma te vinden waar je als zzp’er gebruik van maakt.

Een boekhoudprogramma voor zzp is vaak eenvoudig, betaalbaar en biedt daarnaast een compleet systeem om de administratie van je boekhouding bij te houden. Dit zijn dan ook belangrijke aandachtspunten in de zoektocht naar een boekhoudsoftware. Het kan zomaar voorkomen dat je een zzp boekhoudpakket vindt in de huidige top 3 beste boekhoudprogramma’s. Kijk niet alleen naar het pakket en de abonnementsprijs, maar ook naar wat je precies krijgt voor je geld en of dit voor jou interessant is.

Een boekhoudprogramma blijf je gebruiken zolang daar behoefte aan is en er is dan ook geen vaste prijs die je vooraf moet betalen. Vaak kun je kiezen voor een pakket waar je per maand een vast bedrag voor betaalt. In ruil voor dit bedrag staat het programma voor je klaar en kun je van alle tools gebruik maken. Sommige boekhoudpakketten bieden hun services gratis aan, maar hebben ook een betaalde versie waar je uiteindelijk meer mee kunt. De meeste boekhoudprogramma’s zijn van de grootste waarde wanneer je kiest voor een pakket waarvoor je per maand betaalt.

Een boekhoudprogramma voor zzp is vaak goedkoper dan een pakket voor grotere bedrijven. Daarnaast kan de prijs ook verschillen per boekhoudprogramma. Ook komen er regelmatig interessante aanbiedingen voorbij, waarmee je bijvoorbeeld tijdelijk een pakket voor de helft van de prijs kunt aanschaffen of waarbij je een jaar lang per maand minder betaalt. Ook kun je een boekhoudprogramma kiezen die je eerst een tijd gratis kunt gebruiken. Zo kun je aan het programma wennen voordat je aan een abonnement vast zit.

De kosten en acties worden ook meegenomen in het opstellen van de top 3 beste boekhoudprogramma’s. Dit betekent niet altijd dat het goedkoopste boekhoudprogramma ook de beste optie is. Het kan voorkomen dat een boekhoudprogramma een interessant pakket heeft voor een aantrekkelijke prijs waardoor deze in de top 3 staat. Als de actie voorbij is, is het mogelijk dat dit boekhoudprogramma in de lijst plaatsmaakt voor een andere. We houden de top 3 beste boekhoudprogramma’s altijd up-to-date.

Een boekhoudprogramma moet aan een aantal zaken voldoen. Deze zaken zijn stuk voor stuk meegenomen in het bepalen van de top 3, waardoor jij er zeker van kunt zijn dat je een goede keuze maakt. Het is in de eerste plaats belangrijk dat een boekhoudprogramma over de belangrijkste basis beschikt: voor jouw facturen kunnen maken en inboeken, btw-aangifte voorbereiden en versturen en het opstellen van een balans en jaarafrekening. Dit zijn de belangrijkste basisfuncties. Verder is het prettig als een boekhoudsoftware ook andere opties biedt waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden.

Het is daarnaast belangrijk als een boekhoudprogramma gebruiksvriendelijk is. Niemand zit te wachten op een ingewikkelde software waar je niet of nauwelijks uit kunt komen. Het beste boekhoudprogramma is dan ook duidelijk en helder en is gemakkelijk in gebruik te nemen zodat je dit snel onder de knie hebt. Een boekhoudprogramma moet daarnaast ook betaalbaar zijn: hoeveel je wilt betalen is afhankelijk van de wensen die jij hebt. Hoe meer tools en mogelijkheden je wilt, hoe hoger de maandlasten.

Het beste boekhoudprogramma kiezen doe je op basis van jouw eigen wensen en je persoonlijke situatie. Ieder bedrijf is anders en dit betekent dan ook dat iedereen andere wensen heeft op het gebied van boekhouding. Waar de een een zzp’er is en vooral de basisfuncties wil, is de ander de manager van een groter bedrijf waar alles tot in de puntjes geregeld moet worden. Ga vooraf voor jezelf na wat je belangrijk vindt en over welke functies een boekhoudprogramma volgens jou moet beschikken.

De prijs speelt ook een belangrijke rol. De kosten kunnen per boekhoudsoftware flink van elkaar verschillen, maar ook wat je krijgt voor je geld. Staar je daarom niet alleen blind op lage abonnementskosten, maar kijk naar de mogelijkheden die worden geboden en of dit voor jou voldoende is. Ook belangrijk: bekijk de services die een boekhoudprogramma biedt. Als er iets aan de hand is met je boekhoudsoftware moet dit zo snel mogelijk opgelost worden en is een goede klantenservice erg belangrijk. Ook is het prettig als jouw boekhoudprogramma altijd up-to-date is op technisch vlak. Kijk tot slot naar de toekomst: wat zou jij nog graag willen en hoe speelt je boekhoudprogramma in op de trends? Neem dit mee in het maken van een keuze.

Het is logisch dat je niet onnodig teveel wilt betalen voor het gebruik van een boekhoudprogramma. En omdat er zoveel opties zijn is het goed mogelijk om een software aan te schaffen die niet alleen betaalbaar is, maar ook uitgebreid. Bij het opstellen van de top 3 beste boekhoudprogramma’s is dan ook zeker gekeken naar de abonnementskosten. Toch kan het voorkomen dat het goedkoopste programma voor boekhouding niet in de top 3 is opgenomen. Dit komt omdat er niet alleen wordt gekeken naar de prijs, maar ook naar andere belangrijke zaken.

Door niet alleen naar de prijs te kijken ben je in staat om een goede keuze te maken en het beste boekhoudprogramma te kiezen. Een boekhoudprogramma is gebruiksvriendelijk en uitgebreid en zorgt ervoor dat jij goed in staat bent je administratie bij te houden. Soms betaal je hier wat meer voor, maar dan ben je wel verzekerd van goede service en een programma waar je ten alle tijden op kunt vertrouwen. Is er een goed boekhoudprogramma dat ook zeer betaalbaar is? Dan zul je deze zeker in de top 3 zien staan.

Het is aantrekkelijk om op zoek te gaan naar een gratis boekhoudprogramma. Zeker wanneer je nog nooit gebruik hebt gemaakt van een boekhoudsoftware is het een flinke stap om meteen een abonnement uit te kiezen. Toch is het niet altijd even slim om een gratis programma voor boekhouding te gaan gebruiken. Meestal zijn de functies beperkt en krijg je geen inzicht in alle mogelijkheden die een goed programma te bieden heeft.

Wil je niet teveel betalen voor een boekhoudsoftware? Dan kun je ook kiezen voor een programma waarbij je eerst een maand of langer gratis gebruik kunt maken van de services. Op deze manier leer je een programma kennen en ontdek je of dit aan je wensen voldoet. Op basis hiervan bepaal je of je verder gaat met het programma en je hier een abonnement wilt afsluiten. Dit is een stuk makkelijker om te doen wanneer je tevreden bent over het gebruik van het programma en het bij jouw bedrijf past.

Het kopen van het beste boekhoudprogramma is een aanrader wanneer je het maximale uit je bedrijf wilt halen. Een boekhoudprogramma zorgt voor heel veel gemak en snelheid en dit komt jouw bedrijf alleen maar ten goede. Offline boekhouding kost veel tijd en is daarnaast vaak ook zeer onoverzichtelijk. Met een online boekhouding vind je alles op een plek en hoef je nooit meer lang te zoeken. Daarnaast zorgen de beste boekhoudprogramma’s ook voor automatische berekeningen en updates, waardoor je optimaal profiteert van veel snelheid.

Behalve snelheid en gemak zijn er meer redenen om gebruik te gaan maken van een boekhoudprogramma. Omdat de boekhouding je veel minder tijd kost houd je tijd over en kun je deze tijd investeren in andere zaken. Verder heb je veel beter inzicht in de administratie van je bedrijf en zie je sneller verbeterpunten die je direct kunt aanpakken. Op deze manier haal je het maximale uit jouw onderneming. Wanneer je kiest voor een van de beste boekhoudprogramma’s uit de top 3 ben je in staat om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.